top of page

La STRESS gi deg SUPERKREFTER!


Du har helt sikkert kjent på følelsen... Du står foran en utfordring... Du skal holde en presentasjon eller løse et problem som virker umulig, og det føles som om all fremtid avhenger av de neste minuttene... Og akkurat når du trenger å yte max, så merker du at systemene svikter... Hjerter går bananas i brystet, du blir kortpustet. Svetten i håndflatene forteller deg at kroppen er i ferd med å gå i stå, og så kommer det fryktede tunnell-synet. Du merker hvordan verden utenfor sakte blir utydelig og du får panikk, får nå VET du at alt kommer til å ryke på en smell!

Vi har alle vært der! Og du kommer til å havne der igjen... Men NESTE gang kommer du forberedt og du vil stå klar til å utnytte de superkreftene som stressreaksjonene i kroppen kan gi deg!

Kanskje blir du litt skeptisk når jeg nevner dette? Du vet om alle de negative effektene stress har på kropp og sinn, så det å skulle bevisst utnytte stress i tide og utide MÅ da være en risikosport på høyde med doping?! Jeg trodde også det! Men så fikk jeg høre om den nyeste forskningen på feltet, og siden da har jeg lært meg å utnytt kroppens forsvarsmekanismer maksimalt!

Man har nemlig lenge trodd at alt stress bryter ned kroppen og fører til en tidlig død... Men det viser seg at det faktisk ikke stresset i seg selv som er skadelig, det er DIN EGEN INNSTILLING til det å være stresset som avgjør om du blir nedbrutt eller styrket av det! Du kan altså ganske enkelt endre litt på din egen tolkning av stressreaksjonene som du opplever, og ved å endre innstilling kan du radikalt endre på resultatet av stressende situasjoner.

Sjekk ut foredraget på videoen under for mer utfyllende info om emnet:

https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend

Eller bare ta med deg følgende fakta:

Hvis du tror at stress gjør deg syk, så vil du bli syk av det... Men dersom du omfavner mulighetene som stressreaksjonene gir deg, så kan du lære å utnytte stresset til noe positivt!

Bare se for deg samme situasjon som i starten... Du står foran en utfordring... Du skal holde en presentasjon eller løse et problem som virker umulig, og det føles som om all fremtid avhenger av de neste minuttene... Og akkurat når du trenger å yte max, så merker du at alle systemer stilles inn på "MAX" og kroppen gjør seg klar til dyst... Hjerter slår fortere i brystet for å øke blodtilførselen til viktige organer, du merker at du blir kortpustet og vet at dette betyr at du kan sette inn et ekstra gir. Svetten i håndflatene forteller deg at beredskapen har nådd helt ut i fingertuppene, og så kommer fokuset. Du merker hvordan verden utenfor sakte blir utydelig og du blir betrygget, får du vet at hjernen fokuserer all kapasitet på akkurat det som skal skje. Du løfter blikket, hever haken, skyver frem brystkassen og går inn med SELVTILLITT, for du VET at NÅ er du KLAR til å ROCKE!


Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic