top of page

Lykkeligere på bare 2 minutter!

En god Con-Man vet at et overbevisende smil er et uslåelig våpen. Det er noe med et ektefølt smil som bare åpner opp situasjonen og gjøre det veldig vanskelig å være kritisk eller negativ! Det samme vet enhver god selger. Og alle som driver med service og tjenesteformidling... Til og med ansatte på callsentre vet at kundene blir mer fornøyd med servicen hvis man smiler mens man snakker med dem pr telefon!

Men vet du hvorfor? Det henger sammen med et fenomen som mange nok vet om, men som altfor få er bevisste nok på i hverdagen; nemlig at du i stor grad kan bestemme deg selv for hvilket humør du vil ha, på tross av ytre omstendigheter. Det er nemlig ikke slik at du trenger å være et offer for påvirkning utenfra! Og det er ikke bare slik at det er hjernen eller tankene dine som er det eneste som påvirker sinnstemningen din, kroppen din kan også i stor grad påvirke både tanker og humør. Noe som er gode nyheter på dager hvor tungsinn eller mye uro i tankene kan ha lett for å få overtaket på helheten...

Så hva er da hemmeligheten bak å bli lykkeligere på to minutter? Du har kanskje gjettet det allerede... Det er ganske enkelt... SMIIIL!

Hvis du smiler til tross for at hjernen din ikke føler seg glad, så vil hjernen din gå ut ifra at du likevel har en grunn til å smile og dermed vil den begynne å jobbe for å få deg til å føle deg glad på ordentlig! Og det tar bare to minutter å sette i gang produksjonen av endorfiner som gjør at du BLIR glad, helt på ordentlig. Det trenger ikke å være et ordentlig smil engang; hvis du er ekstra irritert, så kan du finne en penn og plassere på tvers mellom tennene, og på den måten aktivere smilemusklene på ren trass, og det vil få samme effekten. I løpet av to minutter vil du føle deg litt mer glad!

I tillegg så viser det seg at et smil er smittsomt på ordentlig. Når du blir "utsatt" for et smil, så begynner din egen hjerne å produsere endorfiner, som gjør at du begynner å smile, og så er den positive sirkelen i gang. Britiske forskere sammenlignet den kjemiske effekten av å bli "utsatt" for et smil, kontra andre ting som vi vet får oss til å føle oss bra. De kom frem til at effekten av å se et barn smile er like sterk som det å spise 2000 sjokoladeplater eller vinne 1.600 dollar! Bare det i seg selv er jo en god grunn til å smile mer!

I tillegg vet vi at det å smile:

- reduserer stress

- lindrer smerte

- styrker immunforsvaret

- senker blodtrykket

- øker oppmerksomheten din

- gjør deg mer effektiv

- gjør deg mer attraktiv enn sminke

- får deg til virke mer til å stole på

- løser opp og roer ned situasjonen

- forbedrer andres inntrykk av deg

Dette betyr selvsagt ikke at depresjon ikke finnes, at du alltid bør være hoppende glad hele tiden eller at det er din feil hvis du ikke er konstant lykkelig til tross for livets opp- og nedturer! Men det betyr at du kan påvirke ditt eget humør og din egen følelse av å være lykkelig litt mer enn du kanskje trodde...

Så har du lyst til å forandre verden? Både din og andres...? Da er det ikke noe å vente på; SMIIIL!

 

Trykk HER for å se Ron Gutmans TED-talk om effekten av et smil

#Motivasjon #Lifehacks #Psykologi #Smil

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic