top of page

Bedre selvtillit på bare 2 minutter!


En klassisk "POWER-POSE"

Det er ikke så mange som vet at yrkestittelen "Con-Man" egentlig er en forkortelse for det mer utdypende begrepet "Confidence-Man", eller "Confidence Trickster". Helt fra begynnelsen av de klassiske hvitsnipp-svindlernes gullalder på 50-tallet innså man altså hva som var deres sterkeste våpen, nemlig tillit. En dyktig Con-Man er ekspert på å manipulere to ulike typer tillit; først sin egen selvtillit og deretter andres tillit og respekt. Her får du muligheten til å få lære en av de aller mest effektive metodene for boosting av egen selvtillit på bare to minutter!

Selvtillit kan enkelt forklart kokes ned til forholdet mellom to ulike hormoner i hjernen vår, nemlig "alfahann"-hormonet testosteron og stress-hormonet cortisol. Årsaken er at testosteron får deg til å føle deg uovervinnelig, litt som en gorilla. Du åpner deg opp for verden og regner med at du har alt å vinne på å invitere andre inn og å møte utfordringer head-on. Du er til og med så trygg på deg selv at du er mer villig til å gamble med dårligere odds! - på godt og vondt...

Med cortisol er det stikk motsatt. Cortisol får deg til å trekke deg inn i deg selv og tenke på alt som kan være farlig "der ute". Plutselig er alle nye impulser utrygge og alle henvendelser potensielt farlige. Du blir dermed mer innesluttet og mer engstelig når du domineres av cortisol...

Du vil altså ha så mye som mulig testosteron og så lite som mulig cortisol i systemet ditt, for å få mest mulig selvtillit!

Så hvordan oppnår du det på bare to minutter? Vel, det virker opplagt at hjernen vår styrer kroppen, men visste du at kroppen din i stor grad også påvirker hjernen tilbake? Amy Cuddy er en amerikansk sosial-psykolog som har forsket mye på akkurat dette. Hun har blant annet funnet ut at dersom du inntar en såkalt power-pose, altså en kroppspositur som assosieres med makt, så vil kroppen din faktisk endre den kjemiske balansen i hjernen så du føler deg mer mektig! Forskningen viser at effekten av en power-pose er at testosteronnivået i hjernen øker med 15-20%, mens cortisolnivået går samtidig ned med 10-15%. Og det beste er at denne prosessen tar bare to minutter!

Du kan med andre ord hvor som helst og når som helst, sittende eller stående, kjemisk programmere din egen hjerne til å bli litt mer selvsikker i løpet av to minutter. Og som om ikke det var nok, så viser det seg at denne prosessen ikke bare påvirker deg selv innvendig, men det virker som om verden rundt også responderer positivt på denne endringen. Teorien har blitt testet ut i praktiske settinger som i et jobbintervju, og resultatene er klare: du KAN påvirke både din egen og andres oppfatningen av din naturlige selvtillit kun ved å innta en power-pose i to minutter!

Dette er en teknikk som klassiske svindlere har benyttet seg av i årtier, men nå har det altså blitt bevist. Det er jo slik at den som har mest selvtillit i en samtale ofte får overtaket og dermed også muligheten til å påvirke situasjonen i ønsket retning. Og nå kan DU også benytte deg av denne mektige life-hacken ta litt mer kontroll over egen situasjon i hverdagen; lykke til!

Var denne artikkelen til hjelp? Kjenner du noen andre som kunne trenge en ekstra boost i hverdagen? Lik og del teknikken med dem, så kan flere få det litt bedre dag for dag!

 

Klikk HER for å se Amy Cuddys populære Ted-talk om emnet

Men vent! Det er mer!

Har du lyst til å vite hvordan du kan bli lykkeligere på bare to minutter...? Lær hemmeligheten her!

Klikk her for å lære å gjøre stress om til superkrefter!

Eller meld deg på Ruben Gazkis Con-Man Masterclass! Her vil du:

Lære undergrunnsteknikkene brukt av de mest innflytelsesrike gutta på gata

Bli geleidet gjennom et treningsopplegg med praktiske oppgaver hver uke

Få større forståelse av hjernen og virkeligheten

Link videre litt litt lykkeligere på to minutter!

Link videre til hvordan utnytte stress!

Fake it till you make it

Link til masterclass

#Psykologi #Lifehacks #Motivasjon #Powerpose #conartistry

Follow Us
  • Facebook Classic